BEL 0320 252 126 | MAIL Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ratten

Ratten

Ratten vervuilen hun leefomgeving en de daarin aanwezige levensmiddelen. Zij vormen een gevaar voor de volksgezondheid en veroorzaken schade aan kabels en bouwmateriaal.

Leefwijze

Wanneer het gaat om ratten, is er een duidelijk onderscheid te maken tussen de bruine rat en de zwarte rat. De bruine rat vindt u voornamelijk bij slootkanten, riolen, struiken en in kruipruimtes. De zwarte rat is een stuk inventiever en kan goed springen en klimmen. Deze rat leeft dan ook vaak op hoger gelegen gebieden, zoals bovenin stallen, schuren en zolders. Hierdoor is de zwarte rat vaak moeilijker te bestrijden.

Zowel de bruine als de zwarte rat zijn verantwoordelijk voor het overbrengen van ziektes. Ratten dragen namelijk vele bacteriën, ziektes en virussen met zich mee, zoals de varkenspest, de pseudovogelpest, trichiniosis, de ziekte van Weil en paratyfus. Ook staat de zwarte rat bekend om het verspreiden van de pest. Zowel bruine als zwarte ratten kunnen salmonellabesmettingen overbrengen.

Preventie en beheer

Bij rattenbestrijding is het belangrijk allereerst preventieve maatregelen te nemen waarmee voorkomen wordt dat de ratten het gebouw kunnen binnendringen, dit is mogelijk door het afdichten van bijvoorbeeld stootvoegen. Bruine en zwarte ratten worden in de regel bestreden met rattenvallen of biociden (gif). Omdat zij graag zaden eten, zijn biociden op basis van granen de eerste keus. Verder wordt gebruikgemaakt van rattenvallen en gecamoufleerde lokaasdozen. Bestrijding van de zwarte rat vraagt, gezien zijn verblijf in plafonds en daken, vaak om andere oplossingen. Ook deze kunnen uiteraard verzorgd worden door PCF Holland.

Na bestrijding van de ratten is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen nieuwe ratten komen. Er wordt dan ook wering aangebracht om herhaling van de rattenplaag te voorkomen.

Wat kunt u zelf doen?

Met het afdichten van gaten, openingen en leidingdoorvoeren houdt u ratten zo veel mogelijk buiten de deur. Ook kunt u het beste ervoor zorgen dat levensmiddelen ratdicht worden afgesloten, zodat de ratten bij u niets te halen hebben en de levensmiddelen niet besmet kunnen raken.

Last van ongedierte? Wij lossen het graag voor u op!
Maak nu geheel vrijblijvend een afspraak.
Zakelijk & Particulier
Maak een afspraak
» of bel 0320 252 126

Contact

Postadres
PCF Holland

Postbus 2087
8203 AB Lelystad

T 0320 252 126
F 084 2255 136
Bezoekadres 
PCF Holland
Apolloweg 138
8239 DA Lelystad

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W www.pcfholland.nl

Kwaliteit en Keurmerk

Onze vestiging in Lelystad valt onder het landelijk dekkende keurmerk van KPMB, VCA*, ISO9001, ISO14001, NEN 4400 en ons lidmaatschap van de NVPB. Ga voor meer informatie naar: www.anticimex-documenten.nl