BEL 0320 252 126 | MAIL Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderzoek aanpak meeuwenoverlast Leiden Haarlem Alkmaar

Onderzoek aanpak meeuwenoverlast Leiden Haarlem Alkmaar

Omschrijving project

De drie gemeentes Alkmaar, Haarlem en Leiden hebben net als vele andere kustgemeentes meeuwen binnen de stadsgrenzen wonen. Ze eten daar, slapen er en broeden op de daken van gebouwen en woningen. Dat zorgt op verschillende manieren al vele jaren voor overlast. Die overlast bestaat bijvoorbeeld uit het krijsen van een enkele meeuw naast een slaapkamerraam, het broeden van de vogels op daken en het kapot maken van vuilniszakken op straat.

PCF Holland begeleidt Leiden, Haarlem en Alkmaar in hun maatregelen tegen de meeuwenoverlast. We hebben de ontheffing aangevraagd, stemmen de werkzaamheden onderling af, voeren diverse praktische zaken uit zoals nestbeheer en verjagen en we trainen en begeleiden hun eigen medewerkers in de uitvoer van werkzaamheden (van telefoniste tot de buitendienst).

Leiden heeft al vele jaren ervaring met het in kaart brengen van de meeuwenoverlast en de aanpak daarvan. De stad voert de meeste werkzaamheden zelf uit. PCF Holland stemt de werkzaamheden met de andere gemeentes af. Zie ook: www.leiden.nl/meeuwen Tot en met 2014 subsidieert de gemeente particulieren met € 350,— voor het laten aanbrengen van wering op het dak of andere delen. PCF Holland voert deze werkzaamheden om meeuwen te weren voor de gemeente uit.

Alkmaar heeft eigen mensen in dienst die zich door de ecoloog van PCF Holland laten trainen en begeleiden. PCF Holland houdt toezicht op de uitvoering en stemt de werkzaamheden met de andere gemeentes af. Zie ook: www.alkmaar.nl/meeuwen

Haarlem heeft er voor gekozen de burgers en bedrijven zelf voor de kosten voor het aanpakken van de overlast te laten betalen. De gemeente geeft hen informatie over leefwijze, wetgeving en de mogelijkheden van wering en preventie. PCF Holland beantwoordt telefoon en mail van burgers en bedrijf over meeuwenoverlast. Wij voeren ook de populatiebeheer maatregelen zoals het nestbeheer uit en verzorgen de financiële afwikkeling.

Alle drie de gemeentes hebben geïnvesteerd in bijvoorbeeld ondergrondse vuilverzamelsystemen, extra vuilverzamelrondes, geel gekleurde plastic zakken, informatiefolders, websites, personeel voor het uitvoeren van pr

Specificaties

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Maak nu geheel vrijblijvend een afspraak.
Zakelijk & Particulier
Maak een afspraak
» of bel 0320 252 126

Contact

Postadres
PCF Holland

Postbus 2087
8203 AB Lelystad

T 0320 252 126
F 084 2255 136
Bezoekadres 
PCF Holland
Apolloweg 138
8239 DA Lelystad

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W www.pcfholland.nl

Kwaliteit en Keurmerk

Onze vestiging in Lelystad valt onder het landelijk dekkende keurmerk van KPMB, VCA*, ISO9001, ISO14001, NEN 4400 en ons lidmaatschap van de NVPB. Ga voor meer informatie naar: www.anticimex-documenten.nl