BEL 0320 252 126 | MAIL Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mollen

Mollen

Een mol graaft, graaft en graaft. Door de vele gegraven gangen kunnen gevaarlijke verzakkingen ontstaan bij straatwerk, gazon, tegels en sportveld. Komt u hierdoor ten val, dan kan dit lelijke blessures of verwondingen veroorzaken.

Leefwijze

Mollen zijn territoriumdieren. Eén enkele mol heeft een leefgebied tot wel wel 400 vierkante meter. In dat leefgebied graaft hij dat het een lieve lust is. Niet verwonderlijk dat het bovengrondse gedeelte van dat leefgebied daar behoorlijk onder te lijden heeft. Straatwerk, tegels, asfalt, gazon en sportveld staan bloot aan gevaarlijke verzakkingen, wat bij mens en dier verwondingen tot gevolg kan hebben.

Mollen graven niet alleen gangen, maar veroorzaken ook molshopen. Molshopen ontstaan wanneer de mol onder de oppervlakkige ritten nog diepere gangen gaan graven, bijvoorbeeld omdat het kouder wordt. Ook de molshopen kunnen bevriezen, waardoor ze zo hard worden als beton en mensen zich flink kunnen verstappen.

Mollen brengen vrijwel hun gehele leven onder de grond door en graaft daar circa 15 meter per dag. Dit doet hij om aan voedsel (wormen en insecten) te geraken. De mol heeft onder de grond geen natuurlijke vijanden, of het moeten zijn soortgenoten zijn.

Preventie en beheer

Wilt u voorkomen dat mollen uw tuin vernielen, dan kunt u ervoor kiezen om (staand) fijn gaaswerk aan de rand van de tuin te plaatsen. Een garantie geeft dit echter niet, omdat de mol de barrière bovengrond voorbij kan lopen. Ook een sloot vormt geen barrière tegen de mol, aangezien mollen prima kunnen zwemmen en een sloot dus met gemak kunnen oversteken.

Mollen bestrijden kan op meerdere manieren: met gif(gas), Rodenator of met klemmen. Wij geven de voorkeur aan het werken met de mollenklem, omdat dit milieuvriendelijk en controleerbaar is. Het bestrijden van de mol duurt circa twee tot drie dagen en bestaat uit minimaal twee bezoeken, waarbij tijdens het eerste bezoek de klemmen worden geplaatst en bij het tweede bezoek de gevangen mol uit de klem wordt verwijderd. Daarna vlakken wij uw gazon, zodat het er weer netjes uitziet en er geen molshopen meer te zien zijn.

Leegstaande gangen kunnen worden overgenomen door nieuwe mollen. U kunt bij ons een contract afsluiten, zodat uw terrein continu gecontroleerd wordt op de aanwezigheid van mollen. U heeft dan de zekerheid dat een eventuele mol direct bestreden wordt.

Last van ongedierte? Wij lossen het graag voor u op!
Maak nu geheel vrijblijvend een afspraak.
Zakelijk & Particulier
Maak een afspraak
» of bel 0320 252 126

Contact

Postadres
PCF Holland

Postbus 2087
8203 AB Lelystad

T 0320 252 126
F 084 2255 136
Bezoekadres 
PCF Holland
Apolloweg 138
8239 DA Lelystad

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W www.pcfholland.nl

Kwaliteit en Keurmerk

Onze vestiging in Lelystad valt onder het landelijk dekkende keurmerk van KPMB, VCA*, ISO9001, ISO14001, NEN 4400 en ons lidmaatschap van de NVPB. Ga voor meer informatie naar: www.anticimex-documenten.nl