BEL 0320 252 126 | MAIL Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meeuwen populatiebeheer Defensie

Meeuwen populatiebeheer Defensie

Omschrijving project

De marinehaven heeft op diverse plaatsen overlast van meeuwen. Uitwerpselen en kadavers verstoppen afvoeren en de vogels poepen gevels, auto’s en materieel onder. Ze broeden op de daken en terreinen. Broedende meeuwen zijn agressief en zeker als ze jongen hebben neemt de overlast extra toe. Op enkele daken is succesvol wering geplaatst terwijl een ander dak juist weer als gedoogdak ingericht is. Het merendeel van de daken wordt als broedlocatie gebruikt. Soms door 1 koppel meeuwen maar ook door 100 broedkoppels van verschillende soort.

Al meerdere jaren wordt de populatie geteld en gemonitord. Uiteraard worden de kolonies in de omgeving zoals op Texel en de kop van Noord Holland betrokken in het plan.

PCF Holland spoort jaarlijks alle nesten van de zilvermeeuw, kleine mantelmeeuw en de stormmeeuw op. Alle nesten worden digitaal in kaart gebracht en daarna behandeld zodat de eieren niet meer uitkomen. Dit gebeurt zeer nauwkeurig onder begeleiding van onze ecoloog. Na de behandeling worden de nesten gemonitord totdat het broedseizoen voorbij is.

Het doel is om de directe overlast tijdens het broedseizoen te verminderen en op termijn te zien of de meeuwen geneigd zijn andere broedlocaties te zoeken.

Verjaagmethodes worden beperkt toegepast omdat er ook vogels zoals scholeksters, kokmeeuwen en visdiefjes in het gebied broeden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat deze soorten onbedoeld verjaagd worden.

Specificaties

  • Project: Meeuwen overlast Marinehaven
  • Categorie: Vogels
  • Opdrachtgever: Ministerie van Defensie
  • Plaats: Den Helder
  • Werkzaamheden: nest- en populatiebeheer!
  • Branche: Overheid
  • Dienst: Populatiebeheer
  • Diersoort: Meeuwen

Locatie

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Maak nu geheel vrijblijvend een afspraak.
Zakelijk & Particulier
Maak een afspraak
» of bel 0320 252 126

Contact

Postadres
PCF Holland

Postbus 2087
8203 AB Lelystad

T 0320 252 126
F 084 2255 136
Bezoekadres 
PCF Holland
Apolloweg 138
8239 DA Lelystad

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W www.pcfholland.nl

Kwaliteit en Keurmerk

Onze vestiging in Lelystad valt onder het landelijk dekkende keurmerk van KPMB, VCA*, ISO9001, ISO14001, NEN 4400 en ons lidmaatschap van de NVPB. Ga voor meer informatie naar: www.anticimex-documenten.nl