BEL 0320 252 126 | MAIL Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Katten

Katten

Verwilderde katten zijn de nakomelingen van zwerfkatten. Ze zijn in de regel te vinden in of nabij menselijke omgeving en overleven onder andere door het plunderen van vuilniszakken.

Leefwijze

Verwilderde katten zijn in het wild geboren en zodoende in staat om volledig zelfstandig te overleven, zonder verzorging door de mens. De katten leven in dat geval van kleine knaagdieren, vogeltjes, kikkers en voedselresten uit vuilniszakken en –bakken.

Preventie en beheer

Door afval alleen in afsluitbare vuilnisbakken te deponeren, wordt voorkomen dat verwilderde katten de vuilniszakken en –bakken plunderen. Ook wordt de omgeving door de afname van voedsel minder aantrekkelijk voor de kat. Maar de beste manier om overlast door verwilderde katten te bestrijden, is door aanwezige katten te vangen (met behulp van vangkooien) en te steriliseren. Hierna kunnen ze worden teruggeplaatst, zodat hun omgeving niet wordt ingenomen door andere, niet-gesteriliseerde katten.

De verwilderde kat is geen inheemse diersoort, en derhalve niet beschermd door de Wet Natuurbescherming. Dat wil echter niet zeggen, dat verwilderde katten op allerlei manieren gevangen en/of verjaagd mogen worden. Ook de Dierenwelzijnswet is van toepassing.

FAQ - Vaak gestelde vragen

Is een verwilderde kat hetzelfde als een wilde kat?

Nee. De wilde kat is een inheemse diersoort die wordt beschermd door de Wet Natuurbescherming. De verschillen tussen verwilderde katten en wilde katten zijn heel subtiel. Een van de kenmerken is de grotere en stevigere bouw van de wilde kat.

Kunnen gevangen verwilderde katten herplaatst worden?

In plaats van sterilisatie en terugplaatsing is het in principe ook mogelijk om de dieren over te brengen naar een opvangadres. Helaas zitten veel opvangcentra en asiels niet te wachten op verwilderde katten, omdat deze meestal niet herplaatsbaar zijn als huisdier. De katten zijn immers opgegroeid in het wild en geen mensen gewend.

Last van ongedierte? Wij lossen het graag voor u op!
Maak nu geheel vrijblijvend een afspraak.
Zakelijk & Particulier
Maak een afspraak
» of bel 0320 252 126

Contact

Postadres
PCF Holland

Postbus 2087
8203 AB Lelystad

T 0320 252 126
F 084 2255 136
Bezoekadres 
PCF Holland
Apolloweg 138
8239 DA Lelystad

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W www.pcfholland.nl

Kwaliteit en Keurmerk

Onze vestiging in Lelystad valt onder het landelijk dekkende keurmerk van KPMB, VCA*, ISO9001, ISO14001, NEN 4400 en ons lidmaatschap van de NVPB. Ga voor meer informatie naar: www.anticimex-documenten.nl