BEL 0320 252 126 | MAIL Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verjagen

Er zijn verschillende manieren om dieren die overlast veroorzaken, te verjagen. Door dieren te verjagen voorkomt en bestrijdt u overlast en problemen, zonder het dier schade toe te brengen. Voorbeelden van dieren die verjaagd kunnen worden, zijn spreeuwen, ganzen, kauwen en meeuwen.

Om de overlast gevende dieren te verjagen, zijn er diverse geavanceerde mogelijkheden, zoals geluid (akoestiek, angstkreten) en laser. Deze mogelijkheden en technieken worden ingezet om overlast door vogels zo veel mogelijk te voorkomen. Indien gewenst en noodzakelijk kunnen deze technieken worden gecombineerd met bewegingsdetectoren, zoals infrarood, camera’s en/of radar. Informeer bij PCF Holland naar de mogelijkheden.

Bio-akoestische vogelwering

Bio-akoestische vogelweringsapparatuur speelt de natuurlijke angstkreet van een soortgenoot af. Hierdoor worden vogels gewaarschuwd en verliezen zij het vertrouwen in de omgeving. Een groot deel van de vogels gaat vervolgens op zoek naar een nieuwe locatie. Bio-akoestische vogelwering heeft zich bewezen bij spreeuwen, meeuwen en kraaiachtigen.

Laserapparatuur

Vogels zien een laserstraal als een gevaar dat hen wil raken, en vliegen weg. Vervolgens beschouwen vogels het gebied als onveilig en keren er niet meer terug. De laser is een effectief middel om ganzenoverlast in agrarisch gebied te minimaliseren. Een laser heeft een grote reikwijdte, tot wel 1 kilometer. PCF Holland verkoopt o.a. de Agrilaser en kan hierbij duidelijke gebruiksinstructies geven.

Visuele verjaagmiddelen

Voor akkerbouw, tuinbouw en vollegronds groenteteelt zijn diverse eenvoudige verjaagmiddelen verkrijgbaar. Irritape, Eagle Eye, roofvogelvliegers, Helikite en Scareyman zijn enkele voorbeelden van verjaagmethodes. Om vogels maar ook konijnen te verjagen is het belangrijk deze verjaagmethodes af te wisselen en te verplaatsen voor een optimaal effect. Wij adviseren u graag over deze oplossingen.

Geluid

Vuurwerk of een geweerschot kan bijvoorbeeld spreeuwen verjagen. Een gaskanon staat op een vaste plek opgesteld en dus niet makkelijk te verplaatsen. Een vogelafweerpistool met professioneel vuurwerk is makkelijk vanuit de hand te gebruiken. Voor het gebruik van een vogelafweerpistool zijn ontheffingen nodig wat uiteraard ook voor het gebruik van een jachtgeweer geldt.

Contact

Postadres
PCF Holland

Postbus 2087
8203 AB Lelystad

T 0320 252 126
F 084 2255 136
Bezoekadres 
PCF Holland
Apolloweg 138
8239 DA Lelystad

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W www.pcfholland.nl

Kwaliteit en Keurmerk

Onze vestiging in Lelystad valt onder het landelijk dekkende keurmerk van KPMB, VCA*, ISO9001, ISO14001, NEN 4400 en ons lidmaatschap van de NVPB. Ga voor meer informatie naar: www.anticimex-documenten.nl