BEL 0320 252 126 | MAIL Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Populatiebeheer

Door een populatie effectief te beheren, wordt voorkomen dat er op enig moment overlast ontstaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ganzen: een ganzenpopulatie wordt in veel gebieden beheerst door PCF Holland. Een groepje van enkele (vier tot tien) tamme witte ganzen wordt door vrijwel iedereen gezien als de ultieme parkbeleving, maar wanneer het aantal ganzen in rap tempo toeneemt tot soms wel tweehonderd stuks, wordt het een ander verhaal. Vervuiling, vernieling van oevers, agressief gedrag tegenover omwonenden…

Met ons populatiebeheerprogramma, onderdeel van het faunamanagementprogramma wordt veel leed en ongemak voorkomen, dus vraag nu vrijblijvend naar de voorwaarden en mogelijkheden.

Zelfs een enkele meeuw kan al voor overlast zorgen als hij bij uw slaapkamer zit te krijsen. Van één of twee tot honderden meeuwen die agressief hun eieren en jongen verdedigen kan je spreken van een plaag. Door eieren te manipuleren, wordt voorkomen dat deze eieren uitkomen. Gevolg: minder agressie doordat de meeuwen geen jongen hebben om te verdedigen. Een afname van de meeuwenpopulatie is van veel factoren afhankelijk en kan wel vijf tot tien jaar in beslag nemen. Wij onderzoeken de mogelijke oorzaken en adviseren u over de oplossingen.

PCF Holland adviseert diverse gemeenten zoals Leiden, Haarlem, Den Haag, Alkmaar, het ministerie van Defensie en bedrijven over manieren om de meeuwenpopulatie te beheersen. Wij vragen ontheffingen aan en nemen zowel preventieve als actieve maatregelen om de overlast terug te dringen. Ook kunnen wij zorgen voor voortschrijdende beheersing van de situatie op langere termijn.

Wegvangen en herplaatsen

Boerenganzen, Kaapse- of muskuseenden en kippen kunnen een gevaar voor de verkeersveiligheid opleveren en voor overlast zorgen. PCF Holland vangt en herplaatst deze dieren professioneel en staat ongeruste omwonenden te woord. Dit werk wordt meestal in opdracht van de gemeente uitgevoerd.

Nestbeheer

Een goede manier om overlast van meeuwen of ganzen onder controle te houden is nestbeheer. PCF Holland voorkomt dat eieren uitkomen door ze te behandelen met plantaardige olie. Vaak is hiervoor een ontheffing nodig. PCF Holland vraagt deze ontheffing voor u aan.

Contact

Postadres
PCF Holland

Postbus 2087
8203 AB Lelystad

T 0320 252 126
F 084 2255 136
Bezoekadres 
PCF Holland
Apolloweg 138
8239 DA Lelystad

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W www.pcfholland.nl

Kwaliteit en Keurmerk

Onze vestiging in Lelystad valt onder het landelijk dekkende keurmerk van KPMB, VCA*, ISO9001, ISO14001, NEN 4400 en ons lidmaatschap van de NVPB. Ga voor meer informatie naar: www.anticimex-documenten.nl