BEL 0320 252 126 | MAIL Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Compenserende maatregelen

Door bouwwerkzaamheden of ruimtelijke ingrepen kan het leefgebied van beschermde diersoorten worden aangetast. Verzachtende ofwel mitigerende maatregelen zorgen ervoor dat deze soorten ook na de aantasting kunnen blijven voortbestaan in hun leefgebied. Mocht dat onmogelijk zijn, dan kunnen compenserende maatregelen voorgeschreven worden waarbij buiten het oorspronkelijke leefgebied vervangend leefgebied wordt gemaakt.. Een dergelijk plan wordt opgesteld door een ecologisch adviesbureau. Zij adviseren de gemeente of de architect en het bouwbedrijf over de te nemen compenserende of mitigerende maatregelen. PCF Holland kan deze maatregelen voor u uitvoeren.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • het broedvrij houden van (bouw)terreinen;
  • het plaatsen van amfibieënschermen;
  • het ophangen van vleermuiskasten;
  • het plaatsen van nestgelegenheden voor onder andere huismussen, gierzwaluwen en kerkuilen.

Als een vleermuiskolonie in een oud gebouw leeft en dit gebouw wordt gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw, dan moeten de vleermuizen op een alternatieve plek kunnen gaan zitten. De vleermuizen kunnen dan (tijdelijk) in vleermuiskasten terecht. Wij maken deze kasten op maat voor de klant of we leveren bestaande oplossingen als deze geschikt en naar wens zijn voor de klant.

Deze mitigerende maatregelen komt men ook tegen bij bijvoorbeeld huismussen of gierzwaluwen. Hiervoor plaatsen wij alternatieve broedlocaties aan in de vorm van speciale vogelhuisjes.

Contact

Postadres
PCF Holland

Postbus 2087
8203 AB Lelystad

T 0320 252 126
F 084 2255 136
Bezoekadres 
PCF Holland
Apolloweg 138
8239 DA Lelystad

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W www.pcfholland.nl

Kwaliteit en Keurmerk

Onze vestiging in Lelystad valt onder het landelijk dekkende keurmerk van KPMB, VCA*, ISO9001, ISO14001, NEN 4400 en ons lidmaatschap van de NVPB. Ga voor meer informatie naar: www.anticimex-documenten.nl