BEL 0320 252 126 | MAIL Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Argilaser voorkomt meeuwenoverlast in Wassenaar

Argilaser voorkomt meeuwenoverlast in Wassenaar

Omschrijving project

Woningbouwstichting WABS in Wassenaar heeft op een complex aan de Dokter Weederlaan last van meeuwen. De veelal oudere bewoners hebben meeuwen op het dak zitten. Ze rusten en slapen daar regelmatig en veroorzaken daarbij overlast door hun gekrijs en het poepen. Tijdens het broedseizoen neemt de overlast toe omdat de meeuwen dan enkele nesten op het dak maken. Zodra daar eieren in liggen worden de meeuwen agressiever omdat ze het nest willen beschermen. Dat agressieve gedrag neemt nog meer toe als de jonge meeuwenkuikens uitgekomen zijn. De oudere meeuwen zijn zeer beschermend en voeren daarbij schijnaanvallen uit op de bewoners en de voorbijgangers.

Om de overlast van de meeuwen te voorkomen hebben wij als dealer van Agrilaser de Autonomic met zonnepaneel en accupakket geplaatst. De Agrilaser Autonomic is een computergestuurde laser die op de daken met een groene laser schijnt. De meeuwen ervaren de groene stip als bedreigend en zullen vertrekken.

Het zonnepaneel laadt de accu op waar de Agrilaser mee gevoed wordt. Er is dus geen netspanning nodig waardoor bespaart wordt op kosten voor stroom en het milieu.

De Agrilaser Autonomic is ontwikkeld door de Bird Control Group. PCF Holland is erkend dealer van de producten van de Bird Control Group zoals de Agrilaser Handheld, Agrilaser Autonomic en de Agrilaser Light.

Bird Free

Bird Free is een innovatief product wat door visuele effecten vogels weert. Bird Free bestaat uit een gelproduct in een transparant schaaltje en bestaat uit voedings-ingrediënten. De gel weerkaatst UV-licht op een bepaalde wijze waardoor vogels een soort vlammen waarnemen. Zij hebben namelijk in hun ogen de mogelijkheid om UV licht waar te nemen, iets wat mensen niet kunnen. Wij zien dus niets gebeuren maar in de beleving van de vogel staat het schaaltje in brand.

Als meeuwen of andere vogels op een bepaalde plek zitten, kan Bird Free geplaatst worden om ze te weren. In het geval van broedende meeuwen hebben wij de schaaltjes Bird Free op stenen gelijmd waarna ze op het dak geplaatst worden. Meeuwen broeden graag tegen randen en obstakels zoals schoorstenen. Door de Bird Free daar om heen te plaatsen worden de meeuwen geweerd. Als ze ergens anders op het dak overlast dreigen te veroorzaken kunnen de schaaltjes verplaatst worden.

Specificaties

  • Project: Argilaser voorkomt meeuwenoverlast in Wassenaar
  • Categorie: Vogels
  • Opdrachtgever: Woningbouwstichting WABS
  • Plaats: Wassenaar
  • Adres: Dokter Weederlaan, Wassenaar
  • Werkzaamheden: Preventie/weren, verjagen
  • Branche: Vastgoed
  • Dienst: Preventie, Wering, Verjagen
  • Diersoort: Meeuwen

Locatie

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Maak nu geheel vrijblijvend een afspraak.
Zakelijk & Particulier
Maak een afspraak
» of bel 0320 252 126

Contact

Postadres
PCF Holland

Postbus 2087
8203 AB Lelystad

T 0320 252 126
F 084 2255 136
Bezoekadres 
PCF Holland
Apolloweg 138
8239 DA Lelystad

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W www.pcfholland.nl

Kwaliteit en Keurmerk

Onze vestiging in Lelystad valt onder het landelijk dekkende keurmerk van KPMB, VCA*, ISO9001, ISO14001, NEN 4400 en ons lidmaatschap van de NVPB. Ga voor meer informatie naar: www.anticimex-documenten.nl